dimecres, 29 de gener del 2014

CUPCAKES DE VAINILLA I ROSA FONDANT








Ingredients:
  • 125 g de mantega
  • 125 g de sucre
  • 125 g de farina
  • 1 sobre de llevadura
  • 2 ous
  • 2-3 cullerades soperes de llet
  • 1 culleradeta d'esència de vainilla

Preparació:

Prèviament engegarem el forn a 170º.
  1. Barrejem la mantega i el sucre. La mantega millor que estigui a temperatura ambient.
  2. Un cop tot ben barrejat anem afegint els ous.
  3. Anem afegint poc a poc la farina amb la llevadura. ( jo la farina la tamisso sempre així no queden grumolls)
  4. Quan ja tot estigui ben barrejat afegim 2- 3 cullerades de llet ( si queda una masa espesa podem afegir més llet)
  5. Tot seguit afegim la culleradeta de vainilla.
  6. Afegim la masa als motlles . Els omplim fins la meitat.
  7. Ho posem al forn durant uns 20 minuts. Estaran fetes quan amb un escuradents llarg els punxem i surti net.
PER FER EL FROSTING:

En aquest cas he fet una buttercream molt senzilla

Ingredrients:
  • 250 g de mantega sense sal( treure-la de la nevera 2 hores abans de fer el buttercream)
  • 350 g de sucre glass (jo faig servir icing sugar)
  • 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 2-3 cullerades de llet semidesnatada
Preparació:

Posem en un bol tots els ingredients i ho batem a velocitat baixa durant un minut. Després batrem durant 4 minuts a velocitat mitja-alta. El buttercream canvia de color i es tornarà més blanquinós.

Perquè ens quedi rosat el buttercream, en aquest cas no he tenyit la masa. He afegit unes tires de colorant fucsia a la mànega pastelera abans d'introduir-hi la buttercream. D'aquesta manera un cop anem apretant perquè surti, el colorant es barreja i fa l'efecte de la foto.

Per fer les roses de fondant us passo l'enllaç que vaig fer servir jo;
http://www.youtube.com/watch?v=EfjOj56g9fU

BON PROFIT!!