dilluns, 26 de setembre del 2011

PA DE NOUS

Ingredients:
- 750 g de farina
- un got d'aigua tèbia (jo ni poso més d'un got)
- 40 g de llevadura per pa (la venen a les neveres dels supermercats)
- 1 ou
- una cullerada petita de sal


Preparació:
En un bol es desfà el llevat amb l'aigua i s'afageix l'ou. Es barreja tot bé amb la sal. A poc a poc es va afegint la farina i s'amassa energèticament procurant que la massa es desenganxi del bol. Si no fós així es seguirà afegint farina fins que es desenganxi. Amassarem durant 10 minuts ( com més estona millor estarà el pa).
A continuació untar bé les mans d'oli per donar forma al pa i perquè es desenganxi la massa de les mans. Es forma el pa i es tapa amb un drap de cuina durant uns 45 minuts. Ha de fer el doble de volum més o menys.

Escalfar el forn uns 15 minuts abans de posar al pa a 200º. Baixar la temperatura a 180º i ficar el pa.
El temps de cocció serà d'uns 45 minuts..Punxem amb un pal llarg per saber si està cuit de dins i si el pal surt net ja podem retirar el pa.

Observacions: jo abans de ficar el pa al forn hi vaig posar trocets de nous.

BON PROFIT!!

CROQUETES DE CEPS I FOIE

Ingredients:
- 500 g de ceps (bolets)
- 1 ceba gran
- 50 g de micuit de fetge d'ànec
- 5 g de pols de bolets (cullerada petita)
- 250 ml de llet
- 200 g de farina
- sal
- pebre
                                                - nou moscada ratllada
                                                - oli d'oliva
                                                - pa ratllat
                                                - ou

Preparació:
Netegem els ceps ben nets traient les impureses i els tallem petits. Els saltegem en una paella.
Mentre trossegem el micuit d'ànec (foie).
Pelem i tallem la ceba ben fina. La posem en una paella amb oli i a foc lent fins que quedi ben transparent i llavors afegim els ceps, la llet tíbia, el foie, la farina i la pols de bolets.
Ho barregem bé , afegim sal i pebre i per últim la nou moscada. Ho tornem a remenar i llavors ho aboquem en un plat i ho deixem refredar.
Tapem amb paper film i ho posem a la nevera fins l'endemà.
Formem les croquetes passant-les per ou i pa ratllat i les fregim amb oli ben calent.

BON PROFIT!!


dijous, 22 de setembre del 2011

CROQUETES DE FORMATGE

Ingredients:

- 150 g de formatge gruyère ratllat
- 150 g de formatge emmental ratllat
- 1 ceba
- 500 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 100 g de farina
- 50 g de farina de blat de moro (maizena)
                                               - sal, pebre, nou moscada
                                               - 3 clares
                                               - pa ratllat
                                               - oli d'oliva verge

Preparació:
Primer de tot es ratllen els formatges sinó els hem comprat ratllats.
En una paella fonda, es sofregeix la ceba picada amb un raig d'oli d'oliva a foc lent fins a enrossir.
En un bol es barrejen la resta d'ingredients; la llet, la farina, la farina de blat de moro, els rovells d'ou, un pols de pebre blanc, un polsim de nou moscada i els formatges. I es barreja amb l'ajuda d'una batidora.
S'aboca la barreja dins la paella on tenim el sofregit i es remena sense parar fins que quedi una pasta fina i espessa que es desenganxa de les parets de la paella.
S'aboca la pasta dins d'un plat fons i es deixa refredar.
Quan ja sigui freda se'ls dóna la forma de les croquetes, es passen per les clares i es s'arrebossen amb el pa ratllat.
I en aquest punt les podeu congelar o bé fregir-les amb oli d'oliva ben calent fins que quedin ben rossetes.
BON PROFIT!!

CRESTES DE CARBASSÓ, CEBA I FORMATGE DE CABRA


Ingredients:
- un paquet d'empanadilles ( la cocinera)
- carbassó
- ceba
- formatge de cabra
- sal
- oli per fregir

Preparació:
Tallem el carbassó a trocets petits i la ceba i ho posem en un bol, afegim una mica d'oli i sal. Tot seguit ho posem al microones uns 3 minuts a potència mitja.. ho remenem una mica i tornem a posar 3 minuts més fins que el carbassó estigui tou.
Un cop ho treiem del microones deixem que es refredi i ho aboquem en un plat afegim el formatge de cabra a trossets fins que quedi tot remenat.
Llavors ja podem omplir les "oblees" amb la quantitat que creiem necessària i les tanquem amb una forquilla i ja les podem fregir!!

BON PROFIT!!!