Ingredients:
- 750 g de farina
- un got d'aigua tèbia (jo ni poso més d'un got)
- 40 g de llevadura per pa (la venen a les neveres dels supermercats)
- 1 ou
- una cullerada petita de sal
Preparació:
En un bol es desfà el llevat amb l'aigua i s'afageix l'ou. Es barreja tot bé amb la sal. A poc a poc es va afegint la farina i s'amassa energèticament procurant que la massa es desenganxi del bol. Si no fós així es seguirà afegint farina fins que es desenganxi. Amassarem durant 10 minuts ( com més estona millor estarà el pa).
A continuació untar bé les mans d'oli per donar forma al pa i perquè es desenganxi la massa de les mans. Es forma el pa i es tapa amb un drap de cuina durant uns 45 minuts. Ha de fer el doble de volum més o menys.
Escalfar el forn uns 15 minuts abans de posar al pa a 200º. Baixar la temperatura a 180º i ficar el pa.
El temps de cocció serà d'uns 45 minuts..Punxem amb un pal llarg per saber si està cuit de dins i si el pal surt net ja podem retirar el pa.
Observacions: jo abans de ficar el pa al forn hi vaig posar trocets de nous.
BON PROFIT!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada