diumenge, 15 d’abril del 2012

POLLASTRE AL FORN AMB SALSA D'API I PATATA SORPRESA





Aquest plat el vaig aprendre en un curs de cuina i la veritat és que queda molt bo i també és molt senzill de fer. Al curs ens el van ensenyar a fer al forn, però també es pot fer rostit al foc. Jo ja l'he fet de les dos maneres i queda igual de bo!!

Ingredients:
- pollastre (el tipus que vulgueu, tan és cuixa com pit)
- 1 all
- 1 ceba (tallada petita)
- 1 parell de troncs d'api (tallat a rodanxes)
- 4 o 5 pastanagues (tallades a rodanxes)
- tomàquet de sucar pa ( 2 o 3 depèn el tamany)
- Conyac
- oli d'oliva
- sal
- pebre vermell dolç
- pebre negre
- orenga
- nou moscada
- patates
- un troç de mantega
- nata líquida per muntar
- formatge emmental
- formatge gorgonzola
- julivert tallat ben petitó
Preparació:
Primer de tot escalfem el forn a 180-200º
Per el pollastre: Posem el pollastre amb una safata de forn. El salpebrem per les dues bandes i llavors per una banda només hi afegim una mica de pebre vermell, nou moscada i orenga. Per sobre hi posem un bon raig d'oli i el posem al forn primer només per baix i quan ja tingui color el posem per dalt perquè es gratini una mica.
Mentres en una cassola hi posem una mica d'oli, l'all i quan aquest estigui doradet i afegim la ceba que es faci una miqueta i llavors afegim l'api i la pastanaga.. al cap d'una estona hi tirem un rajolí de conyac i llavors ja podem afegir el tomàquet. Un cop estigui tot sofregit ho triturem amb el minipimer i afegim una troç de mantega i posem nata líquida fins que quedi més salsa que crema..
Un cop el tall estigui fet, el retirem en un plat i a la bandeja afegim la salsa triturada i la barregem amb l'oli. Llavors hi tornem a abocar el tall i ho fiquem uns minutets més al forn perquè faci el xup xup. Però en aquest cas taparem el tall amb paper de plata perquè no volem que se'ns cremi i ja estarà llest.
Per la patata sorpresa: Es tallen les patates de forma que quedin ben quadrades i al mig es fa un forat amb aquell estri per fer boletes de meló. En una paella amb força oli i ben calent es posen a fregir i un cop fetes es deixen refredar sobre un paper de cuina.
A part a una cassola es posa nata líquida( un tetrabrick), sal i pebre i quan bulli i afegim formatge emmental i formatge gorgonzola i llavors una mica de julivert tallat ben petitó. Un cop la salsa estigui espesa la deixarem reposar una miqueta perquè agafi consistència.
Agafem la patata i al forat l'omplim amb la salsa de formatges. Posem el plat a sobre i el girem amb compte perquè no ens caigui i és quan la patata queda al revés i quan la tallem per la meitat , el resultat és com un coulant però amb formatge.

BON PROFIT!!

Preparació:

1 comentari:

Mª José ha dit...

OOOOOOOOHH,BONISSIM NURIA
M´AGRADA MOLTISSIM
FELICITATS!!