dilluns, 31 d’octubre del 2011

He afegit la foto d'una nina que em va fer la meva germana Montserrat. Me la va regalar pel meu aniversari i està batejada com la Nu cuinera , per això he canviat el títol del blog . Espero que gaudiu de les receptes i us animeu a provar-ne alguna i comentar-ho!!!Gràcies per donar un cop d'ull al meu blog!!!!!

A seguir cuinant!!! jejeje

PANELLETS DE LA NU

Per ser la primera vegada que faig panellets, penso que no m'han quedat pas malament. Em vaig passar tota la tarda a la cuina però amb molt de gust!.He fet panellets de pinyons, de xocolata, de coco i de festucs (com a novetat que em van dir al mercat)

Ingredients:
- 2 moniatos mitjans.
- 500 gr d'ametlla cuita mòlta
- pinyons
- virutes de xocolata
- festucs triturats
- 250 gr de sucre
- 2 rovells d'ou (les clares serviran per fer els de coco.
                                               - 1 ou per pintar els panellets
                                               Per els de coco:
                                               - 70 gr de coco
                                               - 70 gr de sucre
                                               - 1 clara d'ou

Preparació:
Primer de tot es pelen els moniatos, els tallem a trossets i els posem a bullir.
Quan ja estiguin bullits els deixem refredar una estona i llavors en el bol on farem la masa ja els podem aixefar amb una forquilla i seguidament anem afegint els ingredients; l'ametlla, el sucre i finalment els ous. És millor barrejar la masa amb la mà i quan se'ns desenganxi sola , la deixem reposar. ( a mi em va costar que se'm desanganxés i la solució va ser posar farina al marbre i a les mans i anar amassant .) La deixem reposar unes hores tapada amb un drap de cuina i llavors ja podem començar a fer els panellets.
Per els de pinyons:  en un plat posar un grapat de pinyons, fem boletes i les passem per els pinyons perquè s'enganxin. Els deixem a la plata del forn i els pintem per sobre.
Per els de xocolata:  en el meu cas faig posar una mica de masa en un bol i hi vaig barrejar les virutes de xocolata . Jo no vaig fer boles, sinó que vaig fer forma de croquetes. També els posem a la plata del forn i els pintem per sobre.
Per els de festucs:  fem el mateix procediment dels de xocolata però en aquest cas festucs , però alhora un cop fetes les boles les rebossarem amb els festucs triturats (com si fós farina de galeta). Jo aquests no els vaig pintar.
Per els de coco:  Fem la clara a punt de neu i afegim el sucre. Barrejem i formen unes montanyetes. Els posem a la plata del forn i els pintem la punta de dalt.
El forn ha d'estar molt calent perquè sigui un moment.

BON PROFIT!!

dilluns, 24 d’octubre del 2011

PASTÍS DE TARONJA

Ingredients:
- 1 taronja
- 200 gr de sucre
- 3 ous
- 175 gr de farina tamissada
- 1 sobre de llevadura Royal i





Preparació:
Escalfem el forn a uns 200 º
Primer de tot tallem la taronja a trossos petits i la passem pel minipimer fins que quedi ben triturada. Si queda algun trosset , no passa res ja que hi dóna més bon gust.
 

En un bol a part posem els ous, el sucre ho remenem i afegim la taronja. Tot seguit la farina i el llevat i tot ben remenat ho posem al motlle i cap al forn. ( jo he posat el forn primer una mica dalt i baix i llavors només a baix..triga una mica a fer-se el pastís però hem d'estar pendent del forn i quan el veiem una mica rosset, el punxem amb un pal llarg i si surt net és que ja està a punt per menjar)

 


 BON PROFIT!!

dilluns, 17 d’octubre del 2011

PASTISSETS DE TRUITA DE PATATES

Ingredients: (per 12 pastissets)
- 5 o 6 patates depèn del tamany
- 2 cebes mitjanetes
- sal
- oli
- 3 o 4 ous




Preparació:
Fem tots els passos per fer una truita de patates com sempre.Primer la ceba fins que es comença a enrossir i després les patates (prèviament les poso una estoneta al microones perquè s'estovin). Un cop ja hauriem de tirar els ous a la paella, doncs ho fem al revés. Tirem tot el material en el bol on tenim els ous i ho remenem. Ho fiquem als motlles i els posem 12 minuts al forn que ja el tindrem escalfat abans a uns 200 º. Jo dic 12 minuts però s'ha d'anar controlant. El que faig és punxar-les amb un pal llarg i si surt net voldrà dir que ja estan a punt per treure-les i emplatar.



BON PROFIT!!

dijous, 13 d’octubre del 2011

CROÏSSANTS DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ

Bona nit! avui per variar, he fet croïssants però aquesta vegada estaven farcits de formatge i pernil dolç . No han quedat pas malament!Són diferents dels de xocolata..
Ingredients:
- pasta de full
- pernil dolç
- formatge ratllat





Preparació:


El procediment és el mateix amb totes les varietats que poguem fer de croïssants. Obrim la pasta de full i la partim en dotze trocets tal i com es veu a la foto. Hi posem una làmina de pernil dolç més o menys de la mida que la porció de pasta de full i a sobre hi afegim formatge ratllat. Ho enrotllem començant de la part més ample a la més estreta i ja estan a punt per posar-los al forn!!és opcional pintar-los amb ou . Jo de moment no els pinto mai, però tinc pendent de provar-ho un dia.









          

 


BON PROFIT!!

dimecres, 12 d’octubre del 2011

COOKIES

Ara fa temps que no faig aquestes galetes! La veritat és que no tenen res a envejar a les autèntiques!!A veure si m'animo i les torno a fer..
  Ingredients:
- 150 gr de xocolata negre
- 300 gr de farina
- 120 gr de mantega
- 1 ou
- 110 sucre moreno
- 100 gr nous pelades ( a la última vegada no les hi vaig posar i no passa res)
- 1 cullerada de postres de llevat

Preparació:
Abans de començar escalfem el forn a uns 200 º llavors ja abaixarem la potència..
Primer de tot estovarem una mica la mantega al microones i llavors la barrejarem amb le sucre. Afegirem l'ou , la farina i el llevat.
Es talla la xocolata, les nous i es barreja amb la pasta. (abans de barrejar-ho tot ja tinc la xocolata tallada a trossets molt petits)
Llavors amb la massa es fan boletes , les aixafes i es col·loquen a la safata del forn.
Es cou a uns 15 o 20 minuts a 180 º . S'ha d'anar vigilant que no es cremin. (Jo quan veig que ja podrien estar, obro una miqueta el forn i les punxo amb un pal llarg de pintxo per saber si estan cuites de dins.)

BON PROFIT!!

dimarts, 11 d’octubre del 2011

CROÏSSANTS DE XOCOLATA

A petició de la meva cosina, us apunto la recepta de croïssants de xocolata que és ben senzilla!!!

Ingredients:
- massa de pasta de full (jo compro la cocinera)
- trossets de xocolata






Preparació:
Obrim la massa que normalment és rodona i la dividim en 12 parts iguals (trianglets) a la part més ample del triangle i posem trossets petits de xocolata i ho enrotllem des de la part més ample fins a la més estreta i ja veurem que queda la forma de croïssant! Jo mentre vaig embolicant el croïssants vaig afegint més trossets de xocolata però no massa grans que sinó foraden la pasta de full! Un cop fets tots ja els podem ficar al forn que l'haurem escalfat prèviament a uns 200 º més o menys. Jo ho poso que es faci per dalt i per baix i els minuts de cocció és segons el forn. No us puc dir exactament què triga, es tracta d'anar-los mirant mica en mica perquè no es cremin.

Aquests croïssants de la foto no els vaig pintar però si ho voleu fer , abans d'introduir-los al forn els pinteu amb una mica d'ou.

BON PROFIT!!

COCA DE CARBASSÓ, CEBA I CARN PICADA

Aquesta recepta la vaig provar a casa una amiga. La seva coca portava tot de verduretes tallades i carn picada. Jo vaig agafar el que tenia per casa..:-)


Ingredients:
- 1 massa quebrada (per fer empanades)
- 1 carbassó mitjanet
                                               - 1 ceba
                                               - carn picada (barreja de vedella i tocino)
                                               - 1 ou
                                               - formatge ratllat
                                               - formatge emmental
                                               - tomàquet triturat fregit
                                               - sal

Preparació:
Escalfem el forn a uns 200º i mentre en una paella sofregim la ceba , el carbassó i la carn picada un fregit i afegim el tomàquet i ho deixem refredar una estona..
Estirem bé la massa i afegim tota la barreja d'ingredients. Llavors posem per sobre la barreja làmines de formatge emmental i ho tapem amb l'altre tros de massa. La tanquem amb els dits, després la pintem amb ou,  posem formatge ratllat i al forn!!
Quan ho veiem una mica enrossit voldrà dir que està llest per menjar!!







BON PROFIT!!